{{stentor.needs-javascript}}

Packband

16 februari 2018, 13:54

Bandning är en effektiv metod för förslutning och förankring av olika typer av gods. Vårt sortiment av packband för bandning består av plastband PP eller PET, VG-band och stålband. 

Stålband är ett mycket starkt band som har hög draghållfasthet och låg töjning. Denna typ av packband används bland annat för buntning av riktigt tungt gods och för bandning av gods på pall.

Eftersom dagens PET-band har en så hög styrka att det i allt fler situationer kan ersätta stålband har PET (även: polyesterband) tagit en allt större marknadsandel.
PP-band är det mest använda emballagebandet. PP-band lämpar sig för lätt till medeltung bandning. Packband av polypropen (PP) är framtagna för att användas i hel- eller halvautomatiska bandningsmaskiner men kan även användas för manuell bandning.
VG-band passar för manuell bandning av de flesta typer av gods. 

Vi hjälper dig gärna att hitta den typ av packband som passar bäst för just ditt ändamål! 

Våra packband kan användas för manuell bandning 
med en bandspännare  eller för maskinell bandning i en bandmaskin, beroende på typ av band. Maskinell bandning kräver mindre tid än manuell bandning och underlättar arbetet.

ASM erbjuder ett  komplett sortiment inom bandning som i tillägg till olika typer av packband också består av manuella, batteridrivna och pneumatiska bandningsverktyg, halvautomatiska, automatiska och helautomatiska bandningsmaskiner samt tillbehör som avrullare för emballageband och spännen och plomber.

Helautomatiska bandmaskiner är ofta kundspecifika, de enklare maskinerna och verktygen samt de vanligaste typerna av packband finns normalt i lager för omgående leverans. 

 

 


Vi har ett brett sortiment av packband




Ett bandningsverktyg för packband


Vårt sortiment av packband


Vårt sortiment av bandningsmaskiner