{{stentor.needs-javascript}}

Banderollering

27 februari 2018, 11:43

Banderollering är en professionell bandningsteknik för att bunta, banda eller att 'branda' dina produkter.

Banderollering är ett smart, effektivt, billigt, praktiskt, enkelt och säkert sätt att förpacka eller paketera produkter såsom böcker, matvaror och CD-skivor, för att bara nämna några utav många exempel. 

Den genomskinliga plastförpackningen försluts med band för banderollering; en så kallad banderoll – ett pappersband eller filmband (utan eller med önskat tryck). 

Banderollen innehåller som oftast produktinformation eller reklam. Kunden kan alltså se varan (plastförpackningen är ju genomskinlig) samtidigt som den kan läsa viktig produktinformation (ingredienser, hållbarhet, vikt osv) på banderollen.

Banderollering ger ett mervärde på produkten och är ett snyggt och kostnadseffektivt alternativ till mer traditionella förpackningsmetoder som bandning eller krympfilmning

Banderollering är inte bara ett effektivt emballeringssätt ur affärsmässigt synpunkt, men banderollen fungerar även som ett slags sigill och förstörs när förpackningen öppnas. Banderoller användas för att banda, bunta och paketera olika gods. Produkter inom den grafiska industrin såsom tidskrifter, underlägg, böcker och liknande lämpar sig mycket väl för banderollering. Banderollering används också ofta inom livsmedelsindustrin, tänk till exempel på färdiga lunchlådor, korvförpackningar, köttfärslådor, färska pizzor, brödprodukter och liknande. 

 

ASM saluför banderolleringsmaskiner från holländska BandAll. Tack vare BandAlls patenterade bandinmatningssystemet kan maskinerna från BandAll hantera mycket tunt banderollmaterial (35 µm). Som jämförelse kan påpekas att de flesta andra system kräver ett tjockare band på minst 50 µm.  Banderollering ger dessutom en reducering av förpackningsmaterialet jämfört med andra förpackningsmetoder tack vare lägre emballagekostnader på grund av det mycket tunna bandet).

Vårt utbud av banderolleringsmaskiner från BandAll består av tillförlitliga, snabba, kostnadseffektiva och energisnåla maskiner som dessutom är enkla i användning. Vi erbjuder både halvautomatiska och helautomatiska lösningar. Standardmodellerna kan skräddarsys för olika typer av gods och användningar.


Band för banderollering
Exempel på produkter som lämpar sig för banderollering med maskiner och materiel från ASM och BandAllBanderolleringsmaskin   
BanderolleringsmaskinerVårt sortiment av banderolleringsmaskiner

Vårt sortiment av band för banderollering
I behov av en maskin för plastsvetsning? 
ASM hjälper dig hitta rätt påsförslutare för dina behov!