{{stentor.needs-javascript}}

Bandmaskiner

22 februari 2018, 16:00

Vi på ASM har stor erfarenhet inom bandning och bandmaskiner.  Under åren har vi byggt upp ett stort sortiment av bandningsmaskiner och förbrukningsmaterial för plastbandning och stålbandning.

 

Vi har allt från enkla handhållna bandmaskiner (bandapparater eller bandningsverktyg) till helautomatiska bandningsmaskiner för förankring av mycket tungt gods.

Våra handhållna och halvautomatiska bandmaskiner finns vanligtvis i lager hos ASM för snabb leverans. Utöver standardmaskiner erbjuder vi också lösningar som är skräddarsydda efter kundens önskemål, behov och krav. 

Bandmaskiner används för buntning, (pall)bandning och godsfixering. Förslut t.ex. dina lådor och pallar m.m. med en bandmaskin och band från ASM. Våra bandningsmaskiner är ytterst driftsäkra och installation och underhåll utförs alltid av våra egna erfarna och certifierade servicetekniker. 

Förpackningsmaterialet som oftast används i samband med bandning är packband av PET eller PP, VG-band och stålband. 


PP-band lämpar sig bäst för lättare bandning medan PET-band passar bäst för medeltungt till tungt gods. Dagens PET-band har så hög styrka att det i ofta faktiskt kan ersätta stålband.  

PET-band, PP-band och stålband kan användas både för manuell och maskinell bandning. VG-band passar endast för manuell bandning och ska alltså inte användas i en bandmaskin. 

Bland vårt breda sortiment hittar du bandmaskiner för stålband och bandmaskiner för plastband. För stålbandning och plastbandning används olika bandningsmaskiner. Stålbandare kan alltså ej användas med plastband eller tvärtom.

I tillägg till manuella, batteridrivna och pneumatiska handapparater har vi också halvautomatiska, automatiska och helautomatiska bandmaskiner. Vi har även specialla pallbandningsmaskiner.

Den främsta skillnaden mellan helautomatiska och automatiska
maskiner är att en automatisk bandmaskin kräver att användaren själv lägger godset på bordet och trycker på fotpedalen eller startknappen. Väljer man däremot en helautomatisk bandmaskin utförs hela processen utan manuell insats. 

Våra specialister bistår gärna med professionella råd vid val av bandningsmaskin. Så kan du försäkra dig om att du köper en högkvalitativ bandningsmaskin som passar just dina behov – till ett bra pris. 


Bandmaskiner        

                          
                       
  

Plastband till bandmaskinerVårt sortiment av bandmaskiner för plastband