{{stentor.needs-javascript}}

Bandningsverktyg

1 mars 2018, 11:52

Bandverktyg används för bandning, pallbandning och buntning. Förslutning och förankring av gods med hjälp av stålband, plastband (PP och PET) eller VG-band, manuellt eller maskinellt. 


Bandning har ett mycket brett användningsområde och används bland annat för att bunta tidningar eller försluta wellådor – plastbandning – men även för förankring av stålrör och annat otympligt eller tungt gods (stålband). 

 

Vårt sortiment inom bandning består av manuella och batteridrivna bandningsverktyg samt halv- och helautomatiska bandmaskiner för plastband och tryckluftsdrivna bandspännare för stålband. I tillägg till maskiner och verktyg omfattar sortimentet även olika typer av packband, spännen och plomber samt avrullarvagnar för bandrulllarna.  

 

Grovt sett har vi delat in vårt sortiment inom plastbandning i två delar: bandmaskiner och bandningsverktyg, dvs maskinell och manuell bandning. Manuell bandning utförs för hand, med hjälp av ett handbandningsverktyg. Vi skiljer mellan tre olika typer av bandverktyg: manuella, batteridrivna och pneumatiska.. 
Beroende på kraftkälla utförs arbetet helt eller till största delen manuellt. 


Bandspännare eller
bandningsverktyg används för lättare applikationer.
Vid större behov rekommenderas automatiserad bandning i en bandmaskin för plastband. 

 

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt bandningsverktyg för ditt specifika ändamål!

 

Ett batteridrivet bandverktyg kräver ingen ström och lämpar sig därför mycket väl för flexibel användning på olika arbetsplatser. 


Goda skäl till att köpa ett (batteridrivet) bandningsverktyg: 

  • Ett batteridrivet bandverktyg ger användaren maximal flexibilitet och rörelsefrihet

  • Kräver ingen extern strömkälla

  • Man slipper inköp av en dyrare bandmaskin

  • Enkelt att använda: bandning med ett enda knapptryck!

  • Robust konstruktion med ergonomiskt utförande

  • Snabb laddning av band

  • Hanterar både PP-band och PET-band

  • Vårt sortiment omfattar verktyg med spännkrafter från 0 upp till 4000 Newton. Våra verktyg lämpar sig bland annat därför för ett stort och varierat antal applikationer.

Större behov? Vid större behov kan det vara lönsamt att investera i en rejäl bandmaskin. Automatiserad bandning kräver mindre tid än manuell bandning och underlättar arbetet.

Våra handhållna bandverktyg och halvautomatiska bandningsmaskiner är i regel standardmaskiner som finns i lager för snabb leverans.

Helautomatiska bandmaskiner däremot skräddarsys som oftast efter kundens behov. I tillägg till bandningsverktyg för plastband har vi också stålbandsverktyg. Stålbandsspännare finns för stationär och mobil användning. Klicka här för att läsa mer om våra stålbandare


Bandningsverktyg


Förpackningsband

Vårt sortiment av bandningsverktyg