{{stentor.needs-javascript}}

Emballageband

21 februari 2018, 09:59

Emballageband används för pallbandning, lastsäkring, förslutning av wellådor och buntning av olika typer av gods. ASM:s sortiment av emballageband består av plastband PET och PP, VG-band och stålband.

Stålband är ett mycket starkt band med låg töjning och hög draghållfasthet. Detta starka emballageband lämpar sig bland annat utmärkt för lastsäkring och fixering av riktigt tungt gods.

Dagens PET-band (polyesterband) har idag en så hög styrka att detta emballageband i allt fler situationer kan ersätta stålband. Emballageband svetsas i regel ihop maskinellt


Emballageband av polypropen (PP-band) är den typen av band som används mest. PP-band passar särskilt väl för lätt till medeltung bandning (t.ex. kartonger) och kan användas såväl för manuell bandning som för maskinell bandning i en hel- eller halvautomatisk bandmaskin.

Emballageband VG är däremot endast avsedd för manuell hantering. VG-band används bland annat för lastsäkring, pallbandning och godsfixering. 

De vanligaste typerna av plastband PP, PET, VG och stålband har vi normalt i lager, vilket gör att vi kan hålla snabba leveranser i hela Sverige.

Våra specialister hjälper dig gärna att hitta den typ av emballageband som passar bäst för just ditt ändamål! 


Utöver olika typer av emballageband består vårt sortiment inom bandning av bandspännare och andra bandningsverktyg, bandmaskiner för plastbandning (halvautomatiska, automatiska och helautomatiska bandningsmaskiner samt pallbandare) och avrullarvagn samt spännen och plomber.

Vi har avrullarvagn eller bandavrullare för alla typer av handband. 


Våra pallbandningsmaskiner och helautomatiska bandmaskiner skräddarsys i regel efter kundspecifika önskemål. Kontakta oss för mer info!


Klicka på bildlänkarna nedan för att läsa mer om vårt sortiment av band samt våra bandningsmaskiner och bandverktyg för plastband. Klicka här för våra stålbandare.

 

 


ASM lagerför ett brett sortiment av emballageband

Bandningsverktyg för bandning med emballageband
Vårt sortiment av emballageband


Vårt sortiment av bandningsmaskiner
Letar du efter stålband eller plastband?
Vi hjälper dig hitta rätt typ av emballageband för ditt specifika ändamål!