{{stentor.needs-javascript}}

Kartongförslutare

23 mars 2020, 14:12

ASM erbjuder ett komplett sortiment av kartongförslutare. Vi urskiljer tre metoder för kartongförslutning:

  • Tejpning
  • Kartonghäftning 
  • Smältlimning

Vi kan erbjuda våra kunder ett brett utbud av kartongförslutningsmaskiner för olika kartongformat och budget. I tillägg till ovan nämnda metoder kan även packband (plastband) användas för kartongförslutning.

Den vanligaste metoden är dock att man tejpar kartongerna med packtejp. Självklart kan man tejpa kartongerna för hand, men vill man göra jobbet snabbare och effektivare rekommenderar vi användning av en automatiserad tejpmaskin eller kartongförslutare

Maskinell tejpning minskar monotont arbete och tejpmaskinen placerar tejpen dessutom alltid i exakt samma position på varje kartong. Vi har allt från enkla halvautomatiska kartongförslutare eller
tejpmaskiner för samma kartongformat till helautomatiska kartongförslutare som tejpar kartonger av olika format. 

 

I tillägg till dessa relativt stora kartongförslutare för förslutning av transportförpackningar med tejp (med eller utan önskat tryck) har vi också manuella och pneumatiska kartongförslutare som används med klammer, så kallade kartonghäftare.

Det finns olika kartonghäftare beroende på hur och vad som ska förslutas. Lockhäftare och bottenhäftare används för snabb och säker förslutning av respektive kartongs lock (ovansida) och botten, medan planhäftare huvudsakligen används för häftning av specialemballage. 

Kartonghäftning är ett snabbt och effektivt sätt att försluta kartonger eller andra transportförpackningar i well. En häftad låda tål tuffa transporter och stöldrisken minskas. Förslutning med klammer är dessutom det mest miljövänliga valet jämfört med andra kartongförslutningsmetoder som smältlimning eller tejpning.

Vi hjälper dig gärna med val av rätt kartongförslutare för dig. ASM har mångårig erfarenhet inom kartonghäftning och annan kartongförslutning.

Kartongförslutare | Tejpning


Kartongförslutare | KartonghäftningKartongförslutare | Smältlimning

Vårt sortiment av kartongförslutare