{{stentor.needs-javascript}}

Påsförslutare

22 februari 2018, 10:17

En påssvets eller påsförslutare används för att packa varor och underlättar jobbet att skapa svetsade slutprodukter från t.ex. vinkelfilm eller planfilm. I stort sett alla typer av produkter kan förpackas med hjälp av plastsvetsning. 

En påsförslutare arbetar med värme som svetsar ihop emballeringen som utgörs av någon form av plast. Plastmaterialet kan fås som slangfilm eller som (lospackade) påsar. 

Som leverantör av påsförslutare kan ASM i tillägg till maskinerna också leverera tillbehör som rullbord men även den exakta typen av plastslang som du behöver. . 

I vårt sortiment av påsförslutare finns allt från enklare bordsmodeller (C-serien) för mindre förpackningsserier till större påsförslutare (S-serien) avsedda för mer avancerade arbeten, större volymer eller för svetsning av påsar med tyngre gods. Så har vi golvmodeller som är anpassade för gods på över 20 kilo. 

Väggmodellerna är praktiska på många sätt. En av fördelarna med denna typ av påsförslutare är att användning av en sådan maskin ger mindre belastning på rygg och axlar och att arbetsställningen är mycket bättre. Samma sak gäller golvmodellerna där höjd kan ställas in efter behov, vilket möjliggör en ergonomisk hållning för alla anvandare. 

En enkel påssvets består i princip av två värmeelement – ett uppe och ett nere. Dessa värms upp och trycks ihop över öppningen på påsen eller slangen som skall svetsas. 

 

I de allra enklaste modellerna blir den svetsade änden av påsen lite taggig eftersom den bränns av i samband med svetsningen. En inbyggd kniv i den över delen skär bort överbliven plast och ger rena och snygga förslutningar. 

De flesta av våra påssvetsar kan också fås i rostfritt utförande. Svetsarna i S-serien kan även fås med dubbel svets (SD) eller med impulssvets (SB). Plast för påsförslutare kan fås som slangfilm eller som lospackade påsar. Våra påssvetsar är avsedda för förslutning av påsar eller slang i PE-, PP-, BOPP- och PVC-plast.

Påsar eller slang?
Plastpåsar finns i olika storlekar och tjocklekar. För de flesta behov går det att hitta en passande plastpåse. Om volymen är stor kan det däremot vara aktuellt att titta på alternativet plastslang


Fördelen med plastslangar är att slangar vid större volymer är mer kostnadseffektiva jämfört med påsar. Dessutom går påsförslutningen fortare om man använder slang.

En annan väsentlig fördel är att det går att beställa slangen i exakt de dimensioner som man behöver ha. Man är med andra ord inte beroende av att anpassa sig till ett standardsortiment av plastpåsar utan man anpassar plastförpackningen efter produktens form eller storlek. 

Vänligen kontakta oss vid frågor eller för en kostnadsfri rådgivning!

Plast för påsförslutarePåsförslutare Hacona CPåsförslutare Hacona SVårt sortiment av påsförslutare eller påssvetsar

Vårt sortiment av plastpåsar och plastslangar
I behov av en maskin för plastsvetsning? 
ASM hjälper dig hitta rätt påsförslutare för dina behov!