{{stentor.needs-javascript}}

Sträckfilm

7 mars 2018, 11:53

Använd sträckfilm runt pallen eller godset och skydda dina produkter effektivt mot vatten, fukt och damm. 

Sträckfilm fungerar i princip på samma sätt som vanlig plastfolie som man använder i köket. Skillnaden mellan denna typ av plastfilm och sträckfilm är främst tjock- och storleken. Sträckfilm är som standard 450–500 mm bredd med en tjocklek på 17 my, det vill säga 0,017 mm. Storlek och tjocklek kan variera beroende på användningsområdet.  


Sträckfilm används till skillnad från vanlig plastfolie bland annat inom lager, industri och i större affärer. Sträckfilmning är ett enkelt och smidigt sätt att plasta in pallar och skydda gods mot damm, fukt och skador under transport och/eller lagring. 


Sträckfilm är ihoprullad och fästs på en sträckfilmsmaskin (pallinplastare) eller handfilmshållare. Den lösa änden av filmen fästs vid godset eller på ett av pallens hörn för att sedan sträckas ut runt godset/pallen. Antingen roterar maskinen för att plasta in pallen eller så går man själv runt pallen och plastar in pallen för hand med handsträckfilm.

Sträckfilm är ett utmärkt redskap för godssäkring av olika produkter, oavsett om det handlar om små, stora, lätta eller tunga gods. 
Våra specialister kan bistå vid val av lämplig sträckfilm för dina produkter.


För mindre användare är manuell sträckfilmning med sträckfilm i handrullar ofta den effektivaste och mest smarta lösningen. Handsträckfilmning går ut på att någon själv går runt och plastar in pallen för hand. Här på ASM hittar du också sträckfilmshållare som underlättar sträckfilmhanteringen. 

För större företag är det däremot som oftast mer lönsamt att investera i en sträckfilmsmaskin. ASM har ett brett sortiment av (maskin)sträckfilm och sträckfilmsmaskiner i olika utföranden. 


Klicka på bildlänkarna nedan för att se ett urval av vårt sortiment av sträckfilm


Hittar du inte vad du letar efter? Vi kan leverera både handsträckfilm och maskinsträckfilm i fler tjocklekar och storlekar än de som visas på vår webbplats. Vänligen kontakta oss för ytterligare information och priser. Här på ASM har du också möjlighet att beställa sträckfilm med tryck


Tryckt sträckfilm från ASM


Sträckfilm